Za investicije u fizičku imovinu majdanpečkih poljoprivrednika – 8 miliona dinara

MAJDANPEK – – Poljoprivrednici sa područja opštine Majdanpek su, i ove, kao i ranijih godina, najviše interesovanja iskazali za nabavku nove poljoprivredne opreme i mašina, uz pomoć subvencija lokalne samouprave.

Ne jenjava interesovanje za ovu podsticajnu meru, o čemu govori i broj podnetih zahteva, čija je obrada u toku. Za sektore mleko, meso, voće, povrće, grožđe, cveće i akvakulturu, iznos podsticaja po korisniku je 60 odsto od ukupne nabavne vrednosti nove opreme, a maksimalno 120 hiljada dinara, dok je za sektor pčelarstva maksimalni iznos 90 hiljada dinara po korisniku“, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Za ovu podsticajnu meru, ovogodišnjim Programom razvoja poljoprivredne politike, opredeljeno je najviše sredstava, osam miliona dinara, a samo u prvih mesec dana od objavljivanja Javnog poziva pristiglo je pedesetak zahteva.

Pravo na ostvarivanje podsticaja imaju fizička lica upisana u Registar  poljoprivrednih gazdinstava i preduzetnici u aktivnom statusu, sa sedištem na teritoriji opštine Majdanpek, takođe upisani u Registar privrednih subjekata za predmetnu oblast.

Javni poziv  je otvoren do 31. oktobra, odnosno do utroška sredstava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *