Za mere zapošljavanja iz budžeta 5,5 miliona dinara

MAJDANPEK – U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Majdanpek, čiji su nacrt danas usvojili članovi Opštinskog veća, u ovoj godini biće obezbeđena finansijska podrška merama samozapošljavanja i novog zapošljavanja, javnim radovima i javnim radovima u oblasti održavanja i obnavljanja javne infrastrukture.

Za ove namene, iz budžeta lokalne samouprave biće izdvojeno 5,5 miliona dinara, dok će Republika učestvovati sa 900 hiljada dinara“, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika opštine Majdanpek, koja dodaje da će na ovaj način, na duže ili kraće vreme posao naći oko 70 nezaposlenih lica.

Članovi Veća danas nisu dali saglasnost na Odluku Komisije o izboru programa u oblasti sporta, koji će se finansirati iz budžeta opštine Majdanpek. Prvobitni predlog, za koji je Dejan Vagner, predsednik Opštinskog veća rekao da ne prikazuje realne potrebe sportskih klubova, obrazložio je Dejan Škorić, koji je tom prilikom obavestio članove Veća da je podneo ostavku na mesto pomoćnika predsednika Opštine.

Na dnevnom redu sednice Opštinskog veća našla se i Odluka o dodeli 47 jednogodišnjih učeničkih i studentskih stipendija, koja je jednoglasno usvojena, a prihvaćen je i zahtev Sportsko rekreativnog centra „6. avgust“ o prenosu 207 hiljada dinara za servisiranje tabača za potrebe Ski centra „Rajkovo“.

Za mere zapošljavanja iz budžeta 5,5 miliona dinara, 9. februar 2018. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=C60fYH0_tM4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *