Za podsticaje poljoprivredi ove godine u Boru 45 miliona dinara

BOR – Za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima i sufinansiranje ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju iz gradskog budžeta u Boru je prošle godine izdvojeno 25 miliona dinara. Od ovih sredstava utrošeno je 23 i po miliona dinara koje su dobili poljoprivrednici za kupovinu mehanizacije, započinjanje i proširenje proizvodnje, kako u poljoprivredi, tako i u oblasti stočarstva, voćarstva i pčelarstva.

Ove godine u planu je značajno povećanje sredstava za subvencije, koje će prema odluci o budžetu, koja je usvojena krajem prošle godine, iznositi 45 miliona dinara, 80 odsto više u odnosu na 2019. godinu.

Praksa koja je primenjena u prošloj godini, da se konkursi za subvencije raspisuju na osnovu zahteva poljoprivrednika i potreba koje su iskazali u direktnim razgovorima, biće nastavljena i ove godine, kažu u lokalnoj samoupravi, jer se u prethodnom periodu često dešavalo da zbog konkursa za sufinansiranje sa uslovima koji nisu bili interesantni poljoprivrednicima, sredstva ostanu neutrošena.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.