Za stabilno vodosnabdevanje u Majdanpeku neophodno čišćenje „Pustinjca“

MAJDANPEK – Prošlu, 2017. godinu u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ Majdanpek obeležili su brojni problemi sa vodosnabdevanjem s jedne i s druge strane, pokušaji da se, uprkos dotrajaloj mreži i niskom nivou akumulacije na vodozahvatu „Pustinjac“, obezbedi stabilno vodosnabdevanje.

Problem smo delimično rešili prebacivanjem jednog broja potrošača na stari vodovod i sanacijom, odnosno zamenom potisnog voda od pumpne do filter stanice na „Pustinjcu“, kaže Nebojša Zarkov, v.d. direkotora JKP „Vodovod“.

Kao jedan od najvećih problema prenetih i u ovu godinu jeste izuzetno niska akumulacija zbog višegodišnjeg taloženja mulja na vodozahvatu, koji je neophodno kompletno očistiti za šta postoji mogućnost da se odradi ove godine. U našoj nadležnosti je i održavanje kanalizacije, za šta smo u prošloj godini nabavili mašinu za otpušavanje, čime je rešen još jedan veliki gradski problem. Što se tiče novog groblja, za koje je, takođe, zaduženo naše preduzeće, u 2017. godini počeli smo sa proširenjem, izradom etaža, što će biti nastavljeno i završeno u ovoj godini“, dodaje Zarkov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *