Za sufinansiranje poboljšanja energetske efikasnosti 20 miliona dinara

BOR- Članovi Gradskog veća u Boru na današnjoj sednici usvojili su dva predloga pravilnika o sufinansiraju programa poboljšanja energetske efikasnosti za potrebe građane. Za te namene Grad Bor ima na raspolaganju 20 miliona dinara, polovina je obezeđena iz gradskog, a ostatak iz republičkog budžeta.

Prema predlogu prvog pravilnika definisane su mere koje prate ugradnju solarnih panela, ugradnju elektronskih pumpi za porodične kuće i kalorimetara za stanove. Drugi pravilnik, između ostalog, definiše zamenu postojeće stolarije, ugradnju novih fasada, postavljanje krovnih pokrivača, ugradnju kotlova i za te namene biće utrošeno 18 miliona dinara, rekao je na sednici„, Igor Janković, član Gradskog veća.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predlog rešenja o imenovanju stručnog tima za realizaciju javno privatnog partnerstva za izgradnju nove toplane sa upotrebom obnovljivih izvora energije,prema kojem je tim  dopunjen sa još četri stručnjaka iz oblasti energetike i finasija. Njihov zadatak je da u narednom periodu urade i treći predlog projekta kojim će se obezbediti, pre svega, energetska nezavisnost.

„Za naše sugrađane je bitno je da nova toplana ne koristi samo jedan energent, gas, kao što je planirano prvim predlogom projekta, već da primarni energent bude drvna masa,a gas kao zamena i da se uvede  solarna energija,“ rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora

Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su još i dopunu predloga pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu i stručnim službama. O ovim predlozima konačnu reč daće odbornici na skupštini Grada Bora koja će biti održana 18.maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.