Za sutra zakazana 15. sednica Skupštine grada Bora

BOR – Za 11. septembar u devet sati zakazana je 15. sednica Skupštine grada Bora. Na dnevnom redu će se naći 33 predloga od kojih su među najznačajnijim odluke o budžetu grada Bora, pojedinim kadrovskim rešenjima i rešavanju pitanja Apoteke Bor.

Odbornici će između ostalog odlučivati o rebalansu budžeta kojim je predviđeno umanjenje sredstava za 117 miliona dinara. Glavni razlog je manji priliv sredstava, na osnovu odluke Vlade Srbije o mogućnosti odlaganja plaćanja poreza, koju je većina pravnih subjekata u Boru iskoristila. Drugi problem je izmirenje obaveza Apotekarske ustanove Bor, od 640 miliona dinara, koje su pale na Grad Bor. Na dnevnom redu su i odluke o završnom računu budžeta za prošlu i izvršenju budžeta u prvoj polovini ove godine.

Skupština će raspravljati i o predlogu odluke o pokretanju postupka likvidacije Apoteke Bor, jer više ne postoje uslovi da ona obavlja delatnost. Ukoliko ova odluka bude usvojena, poverioci će imati rok od 90 dana da prijave svoja potraživanja. Najbitnije je da se više neće gomilati kamata na dugove, koja sada iznosi oko 200 miliona dinara.

Na dnevnom redu su i izmene lokalnog akcionog plana zapošljavanja, kojim se predviđa dodatnih milion dinara za organizaciju javnih radova, koji su prebačeni sa druge pozicije iz projekata koji nisu realizovani i odluka o kretanju teretni vozila na teritoriji Grada Bora, prema kojoj će na u Boru biti zabranjen saobraćaj teretnih vozila težih od 12 tona ili skupa ovakvih vozila. Ona će morati da koriste druge pravce odnosno postojeću teretnu obilaznicu za ulazak u kompaniju Ziđin.

Odbornici će između ostalog odlučivati i o izveštaju o radu gradskog štaba za vanredne situacije, izmenama i dopunama programa poslovanja pojedinih javnih preduzeća u Boru i odobravanju garancije za zaduženje borske Toplane od 180 miliona dinara za isplatu uglja utrošenog u prošloj grejnoj sezoni.

Na dnevnom redu je i razrešenje dosadašnjeg v.d. direktora Turističke organizacije Bor Maje Bakoč, koja je podnela ostavku na ovu funkciju, a za v.d. direktora predložena je Bobana Gramić.

Radio i televizija Bor direktno će prenositi petnaestu sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *