Za sutra zakazana 17. sednica Skupštine grada Bora

BOR – Za sutra u devet sati zakazana je 17. sednica Skupštine grada Bora. Pred odbornicima će se na dnevnom redu naći 40 predloga, među kojima su najznačajnije odluke o budžetu Grada Bora za narednu godinu i izvršenju budžeta za devet meseci ove godine. Prema predlogu budžeta za 2021. godinu predviđeno je da prihodi budu približno 2,3 milijarde dinara. Iako je ovaj budžet manji u odnosu na poslednji rebalans za ovu godinu, u lokalnoj samoupravi kažu da će sve kapitalne investicije ipak moći da se realizuju.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o lokalnim komunalnim taksama i naknadi za korišćenje javnih površina, izveštaji o stepenu usklađenosti realizovanih obaveza u javnom sektoru za devet meseci ove godine, produženju mogućnosti reprograma dugovanja za komunalne usluge, dopuni Odluke o snabdevanju toplotnom energijom, usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti, izradi lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost i cenovniku usluga za korišćenje posebnog parkirališta kod gradske pijace.

Od kadrovskih rešenje odbornici će odlučivati o imenovanju direktora Centra za socijalni rad u Boru. Za ovu funkciju je nakon isteka mandata dosadašnjem direktoru ove ustanove Mirjani Mitrović, predložena Saška Milošević.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi sutrašnju sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *