Za sutra zakazana sednica SO Bor

BOR – Za sutra u devet sati zakazana je petnaesta sednica Skupštine opštine Bor.

Od 26 predloga o kojima će odlučivati odbornici, među najznačajnije spada odluka o završnom računu Opštine Bor za 2014. godinu prema kojoj je prošle godine ostvareno dve milijarde i 28 miliona dinara budžetskih prihoda. Najveći rashodi bili su za plate u javnom sektoru, na koje je utrošeno 27 odsto ukupnih sredstava. Ostvareno je i 247 miliona dinara konsolidovanog suficita u budžetu.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o produženju statusa vršioca dužnosti direktora u Javnom preduzeću „Zoološki vrt“ i u Javnom preduzeću za stambene usluge Bor.

Odbornici Skupštine opštine Bor glasaće i o predlog odluke o razrešenju direktora Doma zdravlja u Boru Miroslava Karabaševića, a za mesto v.d. direktora ove zdravstvene ustanove predložena je Zlata Marković.

Lokalni parlamen raspravljaće i o predlogu Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost Opštine Bor u čiji sastav bi trebalo da uđu predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća, Ministarstva unutrašnjih poslova i socijalnih službi, zatim o donošenju stambene strategije Opštine Bor za period od 2015. do 2025. godine prema kojoj će se posebna pažnja u rešavanju stambenog pitanja pokloniti socijalno najugroženijim stanovnicima, mladim bračnim parovima i osobama sa invaliditetom i promeni planova poslovanja JKP „3. oktobar“ i JP „Borski turistički centar.

Očekuje se da dnevni red na sednici bude dopunjen sa još četiri predloga, među kojima su rebalans opštinskog budžeta i odluka o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti koje će biti osnova za utvrđivanje poreza na imovinu u 2016. godini.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi sednicu Skupštine opštine Bor.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/UBLiqV3X1gg“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *