Za tri nedelje u opštini Majdanpek popisano 11.794 stanovnika

MAJDANPEK – U opštini Majdanpek su u prve tri nedelje popisana 7.644 domaćinstva, odnosno 11.794 stanovnika.

Popis se odvija po planu i bez problema, a na terenu, u dva gradska i 12 seoskih naselja angažovano je 36 popisivača. Nešto malo bolji odziv beleži se u Majdanpeku, ali smo sigurni da će do kraja meseca najveći deo posla biti uspešno završen“, kaže Lidija Binđesko, načelnik Opštinske uprave Majdanpek.

Moje kolege instruktori i ja smo tu da pomognemo popisivačima u slučaju nekih nejasnoća, primera radi, nedoumica je bilo u tumačenju pojma porodice, kojoj pripadaju isključivo članovi uže porodice“, ističe Ivana Igić, jedna od šest koordinatora u opštini Majdanpek.

Na terenu zaista nismo do sad imali nikakvih problema, saradnja je dobra, a kada je korišćenje mogućnosti da se ne odgovori na tri pitanja, koja se tiču nacionalne i verske pripadnosti, kao i maternjeg jezika, takvih slučajeva bilo je tek sporadično“, naglašava Jasna Telić, popisivač.

Prvi, nezvanični i okvirni podaci biće poznati već tokom novembra, a prema poslednjem popisu, iz 2011. godine, na teritoriji Opštine Majdanpek  živelo je 18.686 stanovnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.