Za ugradnju solarnih panela u opštini Majdanpek 4 miliona dinara subvencija

MAJDANPEK – Do 21. januara otvoren je Javni poziv Opštine Majdanpek za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća, kroz ugradnju solarnih panela.

Za ove namene Opština Majdanpek izdvojila je dva miliona dinara i isto toliko Ministarstvo rudarstva i energetike. Visina subvencije za jedan kilovat instalisane snage solarnih panela je 70 hiljada dinara, za maksimalno šest kilovata po domaćinstvu“, navodi  Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek, dodajući da bi do početka februara trebalo da bude sačinjena konačna lista odabranih izvođača, nakon čega će uslediti  raspisivanje Javnog poziva i za zainteresovane građane.

Uporedo sa pripremnim poslovima za ovaj projekat, u toku je realizacija programa mera poboljšanja energetske efikasnosti koji se odnosi na zamenu stolarije, koja je do sad završena u 50, od ukupno 108 prijavljenih domaćinstava.

S obzirom da je rok za završetak radova bio 45 dana, sa svim korisnicima kod kojih ovaj posao još uvek nije urađen biće potpisani aneksi ugovora, po kojima će rok za završetak zamene stolarije biti produžen za još 45 dana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *