Za zaposlene u organima opštine Majdanpek – 40 hiljada dinara solidarne pomoći

MAJDANPEK – Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je na današnjem zasedanju predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u 2020.godini, sa osnovnom izmenom koja se odnosi na dužinu trajanja javnih radova od 12 meseci. Iz tog razloga raspisan je i javni poziv za organizovanje i sprovođenje javnih radova, koji će biti otvoren do 23. decembra, u 12 časova.

S obzirom na to da je prosečna zarada zaposlenih u organima opštine Majdanpek znatno manja od republičkog proseka, članovi Opštinskog veća doneli su Odluku o odobravanju isplate solidarne pomoći zaposlenima, u visini od 40 hiljada dinara.

Na dnevnom redu 39. zasedanja Opštinskog veća Majdanpek našla se i Odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta za 2019. godinu, kao i predlozi programa poslovanja za 2020. godinu i to JP za puteve i građevinsko zemljište i JKP „Vodovod“ čiji direktor se posebno osvrnuo na povećanje troškova u narednoj godini, po osnovu poskupljenja električne energije.

Kao dopunsku tačku većnici su usvojili i predlog Plana upisa u Gimnaziju „Mile Arsenijević – Bandera“ u Majdanpeku, za narednu školsku godinu, dok na Plan upisa u Tehničku školu, zbog neslaganja članova Veća sa predloženim izborom zanimanja, nije data saglasnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *