Za zapošljavanje iz budžeta Grada Bora 30 miliona dinara

BOR- Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Grada Bora predviđeno je da se za zapošljavanje u 2020.godini izdvoji 30 miliona dinara.  Ovim sredstvima biće finansirana  tri  programa,  to su  javni radovi, stručna praksa i samozapošljavanje, rečeno je na sednici Saveta za zapošljavanje.

Najviše novca, 17 i po miliona biće uloženo za javne radove, sedam i po miliona stručnu praksu i pet miliona za samozapošljavanje.

Očekuje se da će ovim merama Lokalnog akcionog plana u 2020.godini posao dobiti više od 240 osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru“, rekao je Dobrica Đurić, član Gradskog veća.

Finansijska sredstva za zapošljavanje izdvojena iz budžeta Grada Bora za ovu godinu su ista kao i lani.

To su mere koje su dale dobre rezultate,a posebno nam je važno samozapošljavanje, pošto ljudi tu otvaraju preduzetničke radnje i što je najvažnije polovina njih nastavlja da radi i posle prve godine“, dodao je Đurić.

Očekuje  se da će javni pozivi za realizaciju programa stručne prakse i javnih radova  biti raspisani već sredinom februara. Nakon što je Savet za zapošljavanje Grada Bora usvojio Lokalni akcioni plan, ovaj dokument će se naći i na dnevnom redu sednica Gradskog veća i SkupštineGrada Bora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *