Zagrebački mjuzikl u Zaječaru

ZAJEČAR – Predstava “Carlotta Grisi – od vižinade do vječnosti” prati životni put svetske primabalerine Karlote Grizi, koja je rođena u malom, bajkovitom Istarskom gradiću (Vižinadi) a zahvaljujući svom talentu, ambiciji, disciplini i odnosu sa koreografom Žilom Peroom, dostiže vrhunac baletske umetnosti, plešući po svetskim scenama.

Reditelj ovog  projekta je Ljiljana Gvozdenović, autor teksta Annamaria Serda, muziku je komponovao Darijan Ivezić, a u predstavi igraju Annamaria Serda i Ronald Braus.

Autor teksta i glumica Annamaria Serda nije krila radost zbog dobre posećenosti, sjajne reakcije publike i podrške čitavog kolektiva zaječarskog teatra.

Poznati hrvatski operski pevač i glumac Ronald Braus, koji je i umetnički direktor Umetničkog Festivala “Rovinj, Art &more”, a u predstavi tumači lik Žila Peroa, takođe je zadovoljan reakcijom publike kao i saradnjom sa Pozorištem „Zoran Radmilović“.

Ova predstava je i praktičan deo Umetničkog doktorata koji Annamaria Serda radi pod mentorstvom prof. Vide Ognjenović, na Fakultetu Savremenih Umetnosti u Beogradu. Izvođena je, pored pretpremijere u Vižinadi (rodnom mestu Karlote Grisi) i u Rovinju, Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Londonu i u Zaječaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.