Zahtev za povećanje cena komunalnih usluga u Majdanpeku

JP „Vodovod“ Majdanpek uputilo je lokalnoj samoupravi zahtev za odobravanje povećanja cena komunalnih usluga od avgusta, za 10 procenata. Kako navode nadležni u ovom preduzeću osnovni razlog je poskupljenje električne energije, koja i čini najveći udeo u troškovima na vodozahvatu „Pustinjac“.

MAJDANPEK – Javno preduzeće „Vodovod“ Majdanpek uputilo je lokalnoj samoupravi, kao osnivaču, zahtev za odobravanje povećanja cena komunalnih usluga od avgusta, za 10 procenata.

Osnovni razlog je poskupljenje električne energije, koja i čini najveći udeo u troškovima na vodozahvatu „Pustinjac“, gde pumpe bacaju vodu na velike visine, pa je samim tim i potrošnja struje velika. Samo troškovi na ime električne energije iznose oko pet miliona dinara, a osim struje poskupeli su i svi drugi repromaterijali, koji se koriste u proizvodnji vode za piće, tako da je ovaj procenat poskupljenja minimalan“, kaže Slobodan Krajić, v.d. direktora majdanpečkog „Vodovoda“.

Što se trenutne akumulacije vode na „Pustinjcu“ tiče, ona je zadovoljavajuća, kažu u „Vodovodu“ dok je na starom vodozahvatu dotok minimalan, zbog čega je već 90 odsto potrošača koji se snabdevaju sa starog, prebačeno na novi vodovod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.