Zajednički projekat opština Borskog okruga

0

BOR – Kabinet Ministra bez portfelja za demografiju i populacionu politiku raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u republici Srbiji u ovoj godini. Opštine i gradovi mogli su da konkurišu pojedinačno ili grupno, a sve lokalne samouprave iz Borskog okruga na konkursu učestvuju zajedno.

Četiri opštine Borskog okruga su zajedno konkurisale na konkursu za socijalnu politiku. Svaka opština je iskazala potrebe u oblasti koja joj je najinteresantnija. Opština Bor je iskazala potrebe kada je u pitanju predškolska delatnost odnosno dečije obdanište, kao i za mere populacione politike koje su dobro ispraćene budžetom Opštine Bor, ali prosto vodimo računa da i budžet koliko je moguće štedimo, a iskoristimo podršku Vlade republike Srbije i nadležnog resornog ministarstva da pokrijemo nedostatke ili povećamo sredstva”, kaže Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Deo sredstava za koje je opština Bor aplicirala osim na obdanište i dopunu mera socijalne politike, namenjen je i za Savaču. Maksimalan iznos sredstava za koji je, predloženim merama populacione politike jedna lokalna samouprava mogla da konkuriše iznosi 10 miliona dinara, dok je najviši iznos sufinansiranja kada prijavu zajednički podnosi četiri I više lokalnih samouprava iz istog regiona stotinu miliona dinara.

Četiri opštine su konkurisale sa projektom vrednim oko sto miliona dinara, zajedno. Svaka opština participira procentualno, shodno potrebama koje je iskazala u projektu” dodaje predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić

Troškove realizacije projekta Ministarstvo bez portfelja sufinansiraće sa 80 odsto, dok će opštine finansirati preostalih 20 odsto sredstava vrednosti projekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *