Zajedno sa građanima do čistijeg vazduha

BOR-Tribinom „Zajedno za čist vazduh za Svetski dan zaštite životne sredine“ u Boru je počela  realizacija projekta „Jačanje kapaciteta za učešće šire javnosti u procesu donošenja odluka“. Cilj projekta je  uključivanje građana u rešavanje problema zagađenog vazduha.

Osim ove imamo, još dve tribine, a uradićemo i anketu u kojoj će učestvovati više od 300 građana kako bi čuli njihove predloge o rešavanju problema zagađenja vazduha“, kaže Toplica Marjanović, koordinator projekta.

U prošlosti se pokazalo da se razvojem rudarske industrije, javljaju ekološke krize, a glavni akcenat se stavljao na zagađivače.

„Nisu zagađivači jedini problem, već moramo misliti o životinjama, ljudima, biljkama. Niko još nije uspeo da reši problem otpada. Ko to bude uradio, dobiće Nobelovu nagradu. Budućnost postoji, ali moramo da imamo volju“, rekao je dr Petar Paunović, učitelj zdravlja.

Projekat se realizuje u saradnji sa nevladinom organizacijom Helvetes iz Švajcarske i Građanskom inicijativom, Gradskom upravom i udruženjem „Alternativa“. U tribini su učestvovali profesori sa niškog i borskog fakulteta i zdravstveni radnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *