Zakazana konstitutivna sednica SO Majdanpek

MAJDANPEK – Za 11.oktobar, u 11 sati, zakazana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Majdanpek.

Pored izbora verifikacione komisije i izveštaja o rezultatima izbora za odbornike lokalnog parlamenta, na dnevnom redu je i predlog Odluke o potvrđivanju mandata odbornika, nakon čega će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika Skupštine opštine Majdanpek i postavljen sekretar Skupštine, a zatim izabrani predsednik i zamenik predsednika Opštine, kao i članovi Opštinskog veća.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice Skupštine opštine Majdanpek su i predlozi Rešenja o imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova Administrativne i Mandatno imunitetske komisije Skupštine opštine.

Inače, na lokalnim izborima, u opštini Majdanpek, održanim 2. septembra, koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke osvojila je ubedljivu pobedu i na taj način obezbedila 24 mesta u budućem lokalnom parlamentu. Listi Srpski pokret Dveri pripala su četiri mandata, a koaliciji Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije tri mesta u skupštinskim klupama, u kojima će, kao i u prethodnom sazivu, sedeti 31 odbornik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *