Zamena spoljne stolarije uz pomoć lokalne samouprave i države

MAJDANPEK – Pored Odluke o pristupanju izradi Plana generalne regulacije za naselje Majdanpek, za šta će iz budžeta biti izdvojena tri miliona dinara, Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je, na današnjem zasedanju i Pravilnik o finansijskoj podršci unapređenju energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine za 2021. godinu.

Reč je o akciji Ministarstva rudarstva i energetike, u kojoj će i građani Opštine Majdanpek moći da, uz pomoć lokalne samouprave i Republike, zamene dotrajalu spoljnu stolariju, s tim što će njihovo učešće biti 50 odsto od ukupne vrednosti.

U ovoj akciji lokalna samouprava će učestvovati sa deset miliona dinara, koliko će biti učešće i Republike. Smatram da će na ovaj način građani ostvariti značajnu uštedu u potrošnji energenata koje koriste za zagrevanje svojih stanova i kuća“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Iz kontakata sa građanima bila sam u prilici da se uverim da već sada vlada veliko interesovanje za mogućnost zamene dotrajale stolarije“, dodala je Elvira Jovanović, zamenik predsednika Opštine Majdanpek.

Članovi Opštinskog veća dali su, između ostalog, saglasnost na izmene Programa poslovanja JKP „Donji  Milanovac“ kojem su zbog povećanog obima poslova u oblasti putne infrastrukture, opredeljena dodatna sredstva u iznosu od pet miliona dinara.

S druge strane, kako je rečeno, zbog bezbednosti učenika, odbijen je zahtev Tehničke škole u Majdanpeku za vraćanje u matični objekat, u kojem, inače, ne borave već godinu i sedam meseci zbog druge faze rekonstrukcije škole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *