Zapošljavanje – najveći problem meštana Slatine

BOR – Od dvadesetak pitanja, koja su meštani Slatine kod Bora, postavili predsedniku Opštine Bor Aleksandru Milikiću i njegovim saradnicima, najveći broj odnosi se na zapošljavanje, zatim i na socijalne probleme.

Dobila sam otkaz i nigde ne radim. Živim kod brata i od opštine tražim da mi pomogne“, rekla je meštanka Slatine.

Postavljena su i pitanja od opšteg interesa za celo selo.

Želimo da nam opština pomogne da rešimo problem održavanja Kluba pezionera“, rekao je predsednik mesne ogranizacije penzionera.

Ipak, najveći problem u Slatini su otpadne vode i korito reke.

Mi smo planom generalne regulacije predvideli da se radi fabrika otpadnih voda. To će biti naša obaveza u narednom periodu. Planom će biti definisana lokacija postrojenja“, rekao je predasednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

 Do sada se pokazalo da na sastancima predstavnika lokalne samouprave sa žiteljima seoskih i gradskih mesnih zajednica dominiraju pitanja lične prirode, što je zapravo cilj ovakvih poseta i razgovora.

„Meštani veruju da možemo pomoći, i mi uspevamo u realnim okvirima. Pokazalo se u prethodnom periodu da smo oko 60 procenata pitanja rešavali na licu mesta, komunalna pitanja rešavamo odmah, jer su tu direktori javnih preduzeća. Pitanja zapošljavanja ne možemo rešiti na način na koji se očekuje, ali možemo kroz programe“, dodao je Aleksandar Milikić.

Broj pitanja meštana Slatine u odnosu na neka druga sela je manji, ali svaki problem zahteva isto angažovanje, mora se, kao i do sada  rešavati posebno i sa istom ozbiljnošću. Samo takav pristup daje i dobre rezultate. Sledećeg četvrtka predstavici lokalne samouprave posetiće gradske mesne zajednice Bakar i Rudar.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *