Zaslužena priznanja mladom umetniku Mihajlu Dragašu

BOR – Mihalo Dragaš iz Bora dobitnik je nagrade Grand pri Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma za najbolji  kratkometražni film Iskon i Zlatne plakete Beograda za najbolji domaći animirani film Vis dubium. U veoma jakoj  konkurenciji ,više od stotinu ostvarenja domaćih i stranih autora,dva filma mladog borskog umetnika, na osnovu jednoglasne ocene žirija, proglašena su najboljim. Za Mihajla ova priznanja su utoliko značajnija, jer su usledila samo nekoliko meseci po završetku master studija na Fakultetu primenjenih umetnosti.

“Fimovi su kompletno autorski, jer se osim animacijom bavim režijom i muzikom.Uz to su i biografski, jer je ta tematika zapravo analiziranje sopstvene duše. Inspiracija  mi je uvek iz nekih ličnih doživljaja, emocija i  i odnosa sa ljudima, ističe Mihajlo Dragaš.

Njemu ova nagrada u materijalnom smislu ne znači mnogo, važnije mu je da se animiranom filmu da značaj kakav zaslužuje, a priznanja su mu dodatna motivacija i još veća odgovornost za dalji rad.

“Kada se film stvara iskreno iz ljubavi, sa velikom emocijom i kada ta energija ostavi snažan utisak na gledaoca znam da je moje stvaralašvo na pravom putu, dodao je Dragaš.

Mladi borski umetnik Mihajlo Dragaš je završio Fakultet primenjenih umetnosti smer animacija i master sudije među prvima u svojoj generaciji sa prosečnom ocenom deset.To je još jedna potvrda njegovog opredeljenja i ljubavi prema ovoj umetnosti.

“Mene je animacija oduvek zanimala, jer je to spoj crtanja,muzike i filma i svih oblasti koje su me oduvek zanimale”.

Nakon ovog dosad najvećeg priznanja na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, Mihajlo opravdano ima i  ambiciozne planove. Već je počeo je da radi novi film.

“Odlučio sam da radim ekranizaciju filma Smrt majke Jugovića, po motivima te pesme, i očekujem da ću za godinu i po dana ostvariti još kvalitetnije delo”, dodao je sa optimizom i verom u sebe mladi umetnik Dragaš.

Pred dvadesetpetogodišnjim Mihajlom su, nema sumnje, velika dela i značajna priznanja. Ako umetnik stvara iz velike ljubavi i predanosti takvi  rezultati se i očekuju.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x41q9wn“ allowfullscreen ]
Zaslužena priznanja mladom umetniku Mihajlu… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *