Završen četvrti ciklus borske mini-maksi lige

0
BOR – Najmlađe generacije fudbalera Malog Bora, Rudara, Slatine, Zlota, Šarbanovca, Majdanpeka i Donjeg Milanovca takmičile su se u četvrtom ciklusu borske mini-maksi lige od novembra do marta. A na kraju završnog, sedmog kola turnira, organizatori Opštinski fudbalski savez Bora, uz podršku i pokroviteljstvo Opštine Bor, podelili su nagrade najuspešnijima i zaslužnima što je i ovog puta takmičenje ponelo najlepše epitete. Jer, u vreme kada velikog fudbala nema, deca Bora i Majdanpeka posvetila su se sportu, igrala se i družila, što je i važnije od samih rezultata, kako uvek naglašavaju organizatori takmičenja, ali i sami učesnici.

„Sve pohvale organizatorima ovog turnira, pošto za ovaj fudbalski uzrast, dece rođene između 2004. i 2006. godine, osim ovakvih liga, još uvek nema drugih takmičenja. A to mnogo znači za buduća takmičenja. Mi u klubu imamo sve te mlađe kategorije, i školicu fudbala, i petliće i pionire
“,
kaže Zoran Decanović, trener mlađih kategorija u Fudbalskom klubu Rudar.

„Ovo je izvanredno, odlično organizovano. Uslovi su fenomenalni, deca se znaju već duži vremenski period, igraju nekoliko sezona ovu mini maksi ligu, igraju i fer-plej ligu koja se organizuje u zaječarskom okrugu, i to je sve za njih dobro. I mi u Majdanpeku imamo odlično interesovanje mlađih kategorija za fudbal, prvi tim nam sad baš i ne stoji najbolje, ali biće bolje, jer su uslovi dobri i dobro se i radi“, kaže Zoran Cepenjor, trener mlađih kategorija u Fudbalskom klubu Majdanpek.

„Preko 200 igrača je učestvovalo, imali smo 15 timova, više od 30 utakmica, a nismo imali nikakvih problema. Nismo imali ni povreda, ni primedaba na ponašanje dece i roditelja i rodbine koja ih prati na ovim turnirima. Treneri su veoma korektno vodili tu decu, imali smo i stalno dežurnog lekara, specijalistu sportske medicine doktora Branka Marelja koji je sve ispratio. Sve je proteklo lepo, pa dogodine očekujemo mnogo veći broj ekipa“, kaže Vukomir Perić, koordinator ovogodišnje mini-maksi fudbalske lige u Boru.

Najbolji timovi i pojedinci borske mini maksi lige nagrađeni su u tri kategorije, a u narednu fazu regionalne mini maksi lige plasirali su se najmlađi igrači borskog Rudara i dva za nijansu starija tima kluba Mali Bor. Svi ostali, a po očekivanjima organizatora još više timova iz okruga ponovo će u odmeravanje snaga u novembru, u petom ciklusu mini-maksi lige.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *