BOR – Javni konkurs za preraspodelu sredstava za finansiranje  konkursnih programa i projekata u oblasti sporta  za prvu polovinu 2015. Godine je završen. Na ovaj način lokalna samouprava raspodelila je  sportskim organizacijama ukupno 18 miliona dinara iz opštinskog budžeta, a ciljevi  su podizanje kvaliteta u svim oblastima ,počevši od predškolskog i školskog,rekreativnog i takmičarskog sporta do  sportskih manifestacija od posebnog interesa za decu i omladinu.  Marko Nikolovski član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport istakao  je da je  bodovanje urađeno  po novom pravilniku.

„Konkurs je završen 19. Januara a prijavilo se ukupno 60 sportskih organizacija. Komisija za sport zadovoljna je odzivom klubova koji su konkurisali međutim izrazili bismo nezadovoljstvo zbog dokumentacije. Napomenuo bih da klubovi nisu dovoljno gledali pravilnik i nisu ispoštovali rok za konsultacije jer da jesu bili bi bolje izbodovani i dobili bi više sredstava. Drugi deo konkursa bodovačće Savez sportova opštine Bor. Mi smo već osnovali taj savez  i posao Saveza sportova opštine Bor biće da prikuplja dokumentaciju tokom cele godine posle svakog takmičenja da bi to bilo ažurno i mnogo objektivnije i bolje“
– izjavio je Marko Nikolovski– član  Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport.
 
Eventualne primedbe na rezultate konkursa klubovi i udruženja građana mogu dostaviti Komisiji za sport u roku od tri dana od dana kada komisija završi bodovanje.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fb2r1″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *