ZAJEČAR – Pet finalista 55. Zaječarske Gitarijade dalo je svoj maksimum u želji da osvoji glavnu nagradu, no nijanse su odlučivale i jednoglasnom odlukom žirija, na čijem čelu je bio rokonačelnik Bil Guld, zrenjaninski bend „Direct Drive“ poneo je laskavu titulu pobednika 55. Gitarijade. Njihov frontmen je takođe dobio prestižnu nagradu za najbolji vokal “Momčilo Moša Radenković”,  dok je niški „Monah“ osvojio srce publike.

Beogradska Alisa, predvođena Piletom, zagrejala je prisutne hitovima “Sanja”, “Kesten”, “Sećanja” i “Pijane noći”, da bi prepustila binu Van Goghu. Đule je, kao i uvek imao odličnu komunikaciju sa publikom i doveo je atmosferu do usijanja.

 “Laku noć najrokerskijem gradu u Srbiji, volimo vas, čuvajte decu i sebe!” rekao je Đule poklonivši se publici, da bi na scenu izašli „Kanda, Kodža i Nebojša“ u jednom od svojih najboljih koncertnih izdanja ove godine. Ipak, već s prvim taktovima šabačkih „Goblina“ nastala je erupcija energije, na čijem talasu je neumorni Golub vozio do ranih jutarnjih sati.

Trećoj finalnoj večeri 55. Zaječarske Gitarijade prethodile su i dve polufinalne na kojoj su u revijalnom delu nastupili:  Kerber, Aleksandar Sedlar, Valentino, Texas Flood, Bajaga i Instruktori, Piloti, Ritam nereda i Bendover.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.