Završena adaptacija prostorija za novo obdanište

0

BOR-Adaptacija prostorija za obdanište u Novom gradskom centru u Boru je završena. U dogovoru sa Predškolskom ustanovom za decu Bambi predstoji raspisivanje javne nabavke za opremanje i da se do početka naredne godine objekat u celosti pripremi za prijem dece.

Ovo je veliki projekat za Grad Bor. Zahvaljujemo se ministarstvu koje je delom finansiralo objekat. Imali smo nekoliko izazova, u samom projektovanju bilo je nedostataka koje smo otklonili“, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Površina  obdaništa u Novom gradskom centru je oko  600 kvadratnih metara.Vrednost  investicije 18 miliona dinara, a radove finansiraju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Grad Bor. Za rad obdaništa biće neophodno uposliti nove radnike.

Uputili smo zahtev resornom ministarstvu za prijem 26 radnika.Javlja se,takođe,  ideja da se formira i šesta grupa, što ćemo naravno razmotriti u narednoj godini“, istakao Milikić.

 Završetak obdaništa u Novom gradskom centru i dalje neće rešiti problem  roditelja čiji su mališani na listi čekanja, nedostaje još oko 300 mesta.

Neophodno je proširenje kapacitetat. Trenuto razmatramo mogućnost da adaptiramo  nedovršenu zgradu na Drugom kilometru,poznatu kao „Mulen ruž“. Mislim da je to odlična lokacija, ali konaču reč daće stručne ekipe“, naglasio je Aleksandar Milikić.

Inače, Bor je čekao više od  četiri decenije da dobije novo obdanište, iako potrebe više godina prevazilaze postojeće kapacitete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *