Završena Mini košarkaška liga opštine Bor

0

BOR- Posle sedam kola prolećnog i isto toliko nedelja takmičenja u jesenjem delu sezone, najuspešniji su, u obe konkurencije Mini košarkaške lige opštine Bor, i kod dečaka i devojčica, bili učenici Osnovne škole „3. oktobar“. Osnovci „Vuka Karadžića“ osvojili su drugo mesto u muškoj i treće u ženskoj konkurenciji, a škola „Dušan Radović“ bila je drugoplasirana u ženskoj, a na trećem mestu u muškoj konkurenciji. Za najbolje igrače mini lige proglašeni su Predrag Paunović i Mirjana Stanković. Iako je takmičenje trajalo veći deo godine, neizvesnost je ostala gotovo do poslednjeg kola.

„Bilo je naporno da se budimo ujutru“, rekla je Anđelija Sredojević, član ekipe OŠ „3. oktobar“, i dodala da je ekipa ipak bila uspešna zahvaljujući pripremnom radu na časovima fizičkog vaspitanja.

„Imale smo tri igračice u timu koje treniraju košarku. Ostale ne treniraju, ali smo to nadoknadile na časovima“, rekla je Katarina Kuzmanović, takođe iz ekipe OŠ „3. oktobar“ u Boru.

Organizator takmičenja čiji je cilj popularizacija košarke bio je Opštinski košarkaški savez Bor, uz pomoć nastavnika fizičkog vaspitanja, a pokrovitelj Opština Bor.

„Učestvovale su sve osnovne škole iz borske opštine izuzev škole u Krivelju i možemo da zaključimo da je takmičenje proteklo izvanredno. Ovo je prvenstveno urađeno radi popularizacije košarke i da bi se deca „privolela“ da dođu da treniraju košarku i da naši klubovi nemaju problema koje sad trenutno imaju u svojim kategorijama“, rekao je Dušan Kurić, predsednik Košarkaškog saveza opštine Bor.

Nagrade timovima, zahvalnice, diplome, sportske majce i pehare uručio je Igor Janković, član Opštinskog veća u Boru zadužen za omladinu i sport.

koji je istakao da lokalna samouprava nastoji da finansijski podrži upravo ovakva takmičenja, koja tokom sezone uspevaju da okupe veliki broj mladih i aktivno ih uključe u sport.

„Kad vidimo ovoliko dece na jednom mestu, a bave se sportom, svakako smo svi ponosni i drago nam je. Ovo je pravi put koji bi svi sportski radnici u opštini Bor trebalo da slede, jer nam je obaveza da mlade uključimo u sport, da ih sklonimo sa ulice i da ih kroz sport edukujemo. Prioritet nacionalnog razvoja sporta jeste uključivanje mladih i dece u sport i školski sport, tako da i Opština Bor podržava ovakav vid takmičenja i imaće u vidu ovako kvalitetne programe prilikom dodele sredstava za narednu godinu“, rekao je Igor Janković, član Opštinskog veća u Boru, zadužen za pitanja omladine i sporta.

S obzirom na to da su ligaška takmičenja mladih u košarci pružila dobre rezultate, a da je Opštinski košarkaški savez organizaciono spreman da isprati takmičenja i da za to ima podršku nastavnika fizičkog vaspitanja u Boru, nema sumnje da će se takmičenje u mini ligi nastaviti i u narednim sezonama. Biće tu, naravno, i Gradska košarkaška liga koja okuplja timove svih kategorija i kvaliteta, od rekreativaca do aktivnih igrača borskih košarkaških klubova.

Završena Mini košarkaška liga opštine Bor, 18. novembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=9lWv60UBikQ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *