Završena ograda na igralištu u Slatini

BOR – Nakon dvomesečnih radova, igralište područnog odeljenja osnovne škole Vuk Karadžić u Slatini dobilo je novu pocinkovanu ogradu, čiju nabavku i postavljanje je sa blizu 2.600.000 dinara finansirala kompanija Rakita. Uređenje školskog igrališta najznačajnije je za najmlađe žitelje sela, koji i kroz obavezne školske aktivnosti, ali i igru, na ovom prostoru provode najviše vremena.

Meni i drugarima se mnogo sviđa igralište, jer je odlično ograđeno. Sada nećemo da polupamo prozore i nećemo da uznemiravamo komšije sa loptom“ rekla je Jefimija Jovanović, učenica 3. razreda OŠ Vuk Karadžić u Slatini

Želju kompanije Rakita da pomogne lokalnoj zajednici, pozdravili su i nadležni u slatinskoj školi, koji ističu da je usled nezaštićenosti prostora za sportske aktivnosti bezbednost đaka bila ugrožena.

Drago mi je što je kompanija Rakita uvidela neke od prioriteta naše škole i uspela da ogradi igralište, jer je bilo nebezbedno i zbog pasa lutalica a i jer je lopta izlazila na ulicu. Nastava i sportske aktivnosti koje ovde budu organizovane sada će biti bolje, kvalitetnije i bezbednije“  istakla je Ivana Pajkić, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Dobra saradnja kompanije Rakita i civilnog sektora doprinela je i ovoj investiciji, koja je realizovana podsredstvom Udruženja roditelja Bebironče, a na inicijativu Mesne zajednice Slatina.

Mesna zajednica Slatina se obratila kompaniji Rakita za donaciju za izgradnju ograde oko malog stadiona koji se nalazi u sklopu osnovne škole koji koriste kako deca školarci tako i stariji. Ja im se zahvaljujem što su nam izašli u susret i finasirali ovaj projekat koji ćekamo možda i više od 20 godina i pohvalio bih saradnju Mesne zajednice i kompanije Rakita posebno u poslednjih šest meseci“ dodao je Damjan Stanojević, predsednik Saveta Mesne zajednice Slatina.

Izvođač radova na postavljanju ograde na igralištu, koje osim najmlađih, koriste i ostali meštani Slatine za organizaciju mnogobrojnih manifestacija tokom godine, bila je borska firma Montažer.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *