Završnica Projekta „Unapređenje upravljanja imovinom u opštinama Negotin i Kladovo“

0
NEGOTIN – Povodom završnice Projekta “ Unapređenje upravljanja imovinom u opštinama Negotin i Kladovo“,  u Negotinu je održana konferencija za novinare i članove projektnog tima, na kojoj je konstatovano da je njegov najvažniji cilj, a to je izrada imovinske karte opština, kroz jačanje upravljanja javnim resursima, u potpunosti ostvaren. Ukupna vrednost projekta unapređenja upravljanja imovinom je  118,5 hiljada evra. Donacija EU je iznosila  85,57%, a ostatak, oko 16 hiljada evra, sufinansirala je opština Negotin, kao nosilac projekta, kroz angažovanje svojih kadrovskih i drugih resursa. Na Konferenciji za novinare o ovom veoma važnom projektu tokom čije je realizacije izrađeno i nekoliko tematskih studija o upravljanju imovinom u opštinama Negotin i Kladovo, koje će poslužiće za izradu akcionih planova lokalnog ekonomskog i ruralnog razvoja, govorili su Aleksandra Matić, samostalni stručni saradnik Odeljenja za društvene delatnosti, privredu i ruralni razvoj opštine Negotin, Igor Miščević, saradnik na Projektu „Unapređenje upravljanja imovinom u opštinama Negotin i Kladovo“ i Predrag Stanić, šef Odeljenja za opštu upravu, imovinske i stambeno komunalne poslove opštine Negotin.
Sa oko 200 hiljada evra donacije, Evropska unija je tokom prošle godine u opštini Negotin  omogućila realizaciju tri projekta iz programa „Exchange 4“. 
Reč je o projektima „Ruka koja pomaže“,  „Strateško planiranje – izrada lokalnog plana upravljanja otpadom“ i po finansijskoj podršci najvećem: “ Unapređenje upravljanja imovinom u opštinama Negotin i Kladovo“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *