Zbog kvara na magistralnom vrelovodu bez grejanja bila petina stanova

BOR – Zbog sanacije glavnog magistralnog kriveljskog vrelovoda, bez grejanja je u noći između devetog i desetog januara i tokom prepodneva ostalo više od hiljadu i po stanova u starom delu Bora.

Do prekida u isporuci toplotne energije došlo je zvog pucanja glavnog magistralnog vrelovoda, kažu u borskoj Toplani, pa su bez grejanja ostali deo ulice Nikole Pašića i Trg oslobođenja, zatim stanari u ulicama Milana Vasića “Perice“, Moše Pijade 17, Đorđa Vajferta, Đure Đakovića, Vuka Karadžića, Šistekovoj, Kestenovaj, Ivo Lole Ribara, Vojske Jugoslavije, Dragiše Mišovića, Branislava Nušića, Branka Radičevića, Jovana Cvijića, Homoljskoj, Rudarskoj i Avalskoj ulica kao i ustanove Bolnica, Fakultet, SUP i Opština. Radnici borske Toplane pripremili su sve elemente potrebne za sanaciju, ispustili vodu iz mreže tokom noći i u ranim jutarnjim satima počeli sanaciju.

Radovi na obe lokacije završeni su do podneva, kada je počelo punjenje mreže, kako bi ceo stari deo grada što pre dobio grejanje.

Borska Tolana unapred je obavestila Bolnicu da će doći do prekida u isporuci toplotne energije, kako bi se prebacila na svoj sistem grejanja i obezbedila normalne uslove za bolesnike koji su smešteni na odeljenjima u borskoj bolnici.

 

Zbog kvara na magistralnom vrelovodu bez grejanja bila petina stanova, 10. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *