Ziđin donirao dve nacionalne laboratorije

SRBIJA, BOR – Ziđin Majning Grup je, u saradnji sa BGI Group, donirao Srbiji dve nacionalne laboratorije za molekularno otkrivanje zaraznih uzročnika. Ove  laboratorije biće smeštene u Beogradu i Nišu.

Srbija će postati prva evropska zemlja u kojoj će biti izgrađene kineske „Huo-yan laboratorije“. Sa početkom njihovog korišćenja ukupni kapacitet testiranja dostići će 3.000 uzoraka dnevno. To će znatno poboljšati novi kapacitet ispitivanja virusa korona u Srbiji i odigrati važnu ulogu u borbi protiv epidemije.

U ovim laboratorijama može da se utvrdi da li je uzorak zaražen virusom, postoji mogućnost praćenja virusa i njegove moguće mutacije. Nakon završetka epidemije virusa korona, laboratorije se mogu koristiti u druge svrhe i nastaviti da igraju važnu ulogu u ispitivanjima virusa i medicinskim istraživanjima.

Osim novca za opremanje nacionalne laboratorije, Ziđin će donirati i materijale za sprečavanje širenja epidemije, između ostalih i gradovima Boru i Majdanpeku.

Primopredaji ove vredne kineske opreme prisustvovali su Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo, kao i Simon Ling, zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Koper.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *