Ziđin: Prosečni prihod radnika neće biti smanjeni

BOR – Povodom početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru, kompanija Srbija Ziđin Koper Bor dala je saopštenje u kome se između ostalog kaže da kolektivni ugovor koji je prethodni RTB Bor zaključio sa sindikatima važi najduže do kraja juna 2021. godine.

U nameri da preduzeće učini energičnijim i dugoročno zaštiti interese svojih radnika, Kompanija je izradila Predlog novog Kolektivnog ugovora, u skladu sa Zakonom o radu i drugim važećim zakonima Republike Srbije, i pokrenula prijateljske razgovore sa sidnikatima. Kompanija želi da zahvali sindikatima na njihovom saradničkom stavu i naporima. Prosečni prihod neće biti smanjen novim Kolektivnim ugovoro“, naglašava se u saopštenju, „već će kompanija paralelno sa njim, uspostaviti dodatni mehanizam kako bi osigurala da zaposleni koji stvore veću vrednost budu dobro prepoznati i finansijski nagrađeni.“

U saopštenju se još kaže da će novi Kolektivni ugovor u potpunosti poštovati sve važeće zakone i osigurati zakonska prava radnika i da ima za cilj uspostavljanje konkurentskog mehanizma, koji će znatno poboljšati entuzijazam, inicijativu i kreativnost zaposlenih, a samim tim učiniti i kompaniju energičnijom i uspešnijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *