„Živite odgovorno, blagodeti sporta“

BOLJEVAC – U okviru Intereg Ipa programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija,  Opština Boljevac realizuje projekat “Omladinska mreža za sport i zdravlje”. Osnovni cilj projekta je da promoviše zdrav način života među školskom decom. Projektom je predviđen niz aktivnosti, među kojima je i seminar za roditelje „Živite odgovorno, blagodeti sporta“. Zbog aktuelne situacije sa korona virusom, a u cilju bezbednosti učesnika seminar posvećen zdravlju, sportu I rekreaciji je organizovan onlajn.

Opština Boljevac realizovala je seminar za roditelje koji je trebalo da im predstavi benefite bavljenja fizičkom aktivnošću. Roditelju si imali mogućnost da čuju na koji način da što više motivišu decu da budu fizički aktivni i koja je korist od toga. Roditelji su lako mogli da prostupe linku. Sve je bilo najavljeno na stranici Opštine Boljevac, kao i na stranici boljevačkog Sportskog saveza. Bilo je dosta prijavljenih. Interesovanje je bilo veliko. Postavljali su pitanja vezano za uključivanje svoje dece u sportske aktivnosti. To je značajno tim pre ako znamo da su današnji školarci sve pasivniji kada je reč o bavljenju sportom i rekreacijom i da su interesantnije društvene mreže i virtuelna komunikacija“  kazala je   Jelena Cvetanovska Kocić, menadžer projekta.

Ukoliko epidemiloška situacija dozvoli u okviru ovog projekta biće organizovan i maraton gde će učestvovati učenici lokalnih škola I takmičari iz obrazovnih ustanova u regionu. Partner u realizaciji ovog projekta je Osnovna škola “Petar Parčevič” u bugarskoj opštini Čiprovci. Ukupan iznos projekta, koji traje 12 meseci, je blizu 140.000 evra. Sufinansijer sa 85 odsto sredstava je Evropska Unija, a ostatak daju učesnici projekta.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *