Živojin Rakočević novi predsednik Udruženja novinara Srbije

Živojin Rakočević, novinar iz Gračanice većinom glasova izabran je za predsednika Udruženja novinara Srbije, na jučerašnjoj izbornoj skupštini u Beogradu. Rakočević je dobio 263, a dosadašnji predsednik Vladimir Radomirović 241 glas. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora i Suda časti, a glasanje za Upravni odbor UNS-a ostavlja se članovima na odluku, jer su u kutiji bila dva listića više od broja evidentiranih članova koji su glasali, navela je Izborna komisija. Ove godine prijavljen je znatno veći broj kandidata za sve organe Uprave, a registrovano je 592 delegata koji su glasali.

Posle celodnevne žučne rasprave, osporavanja kandidature, članovi Izborne skupštine odlučili su da Rakočevića vrate na listu kandidata za predsednika UNS-a. Kandidaciona komisija prethodno je odbila Rakočevićevu kandidaturu, uz obrazloženje da je kao direktor Doma kulture u Gračanici u sukobu interesa. 

Izborna skupština, koja je trajala do iza ponoći, a nastavila rad danas, održana je u beogradskom hotelu Jugoslavija u Beogradu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *