Zlato na evropskom prvenstvu za Bobanu Momčilović Veličković

BOR, VROCLAV – Borska takmičarka i reprezentativac Srbije Bobana Momčilović Veličković osvojila je zlatnu medalju na 50. Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu u gađanju vazdušnim pištoljem na 10 metara.

Ona je finalu ubedljivo trijumfovala sa 236,4 kruga, skoro četiri više od drugoplasirane Hajdi Dithelm Gerber iz Švedske, dok se na treće mesto plasirala grčka takmičarka Ana Korakaki.

Bobana je u kvalifikacijama bila šesta sa 575 krugova. Finalno takmičenje u kojem takmičarke pucaju 24 hitaca, dve serije po pet i 14 pojedinačnih, Bobana nije najbolje počela. Posle prve serije bila je na osmom mestu, ali je već u drugoj seriji najavila dobar rezultat i stigla do četvrtog mesta uz  jedan maksimalni pogodak od 10,9. U završnoj seriji od 14 hitaca, Bobana je postigla odličan rezultat, prestigla evropske i svetske prvake i stigla do pobedničkog postolja.

Za Bobanu Momčilović Veličković ovo je treća titula evropskog prvaka  nakon osvajanja zlatne medalje 2010. u Merakeru u Norveškoj i 2012. godine u Vermakiju u Finskoj.

U konkurenciji od 64 takmičarke, Zorana Arunović je zauzela 18. mesto, a Jasmina Milovanović 33.

Bobana će sutra i prekosutra imati još dva takmičenja. U subotu će se sa Dimitrijem Grgićem učestvovati u takmičenju parova, a u nedelju u ekipnom takmičenju za Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *