Zlato za Miljanu Ferenc na Evropskom prvenstvu u Španiji

Na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u bodi bildingu koje se održava u Španiji, u Santa Suzani, Srbiju predstavlja sedmoro takmičara po izboru selektora reprezentacije Zorana Stojića.  Svi takmičari su ostvarili do sada najbolji rezultat na Evropskim prvenstvima. Od sedam izabranih troje takmičara su predstavnici Bodi bilding kluba Partizan Bor – Miljana Ferenc, Ana Marija Žujović i Dušan Đurić.

Miljana Ferenc je u kategoriji Wellness fitness preko 178 cm osvojila zlatnu medalju što je ujedno najbolji uspeh naših takmičara u istoriji te kategorije. Bogdan Đurić je, takođe osvoji zlato u kategoriji Classic Physique do 180 cm. Ana Marija Žujović je uspela da se domogne finala u kategoriji Fitness Open gde je zauzela šesto mesto.

Pored njih i ostali predstavnici reprezentacije su takodje ostvarili odlične rezultate. Igor Šikora je osvojio srebro u kategoriji Games Classic Open, Aleksandar Cvetković je u  istoj kategoriji osvojio četvrto mesto. Dušica Djokić je zauzela deseto mesto u kategoriji Bikini preko 178 cm. Sandra Grujić je u kategorji Bikini do 165 cm zauzela jedanaesto mesto.

Ekipno gledano to je najbolji rezultat u istoriji našeg sporta na Evropskim prvenstvima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *