Značajna infrastrukturna ulaganja u Boljevcu

Kapitalne investicije u opštini Boljevac prošle godine bile su uređenje putne infrastrukture i izgradnja vodovodne mreže. U izgradnju raskrsnice na putu Zaječar – Paraćin na ulazu u Boljevac uloženo je sto miliona, dok je za novu vodovodnu mrežu u selu Podgorac izdvojeno 40 miliona dinara. Osim putne infrastrukture i kanalizacije planirane projektom Euro Pro vrednim 150 hiljada evra, u ovoj opštini u planu je i nadogradnja sistema otpadnih voda.

BOLJEVAC – Najvažnija infrastrukturna investicija u Boljevcu prošle godine bila je izgradnja vodovodne mreže u seoskim mesnim zajednicama. Ovu investiciju pozdravili su meštani Podgorca, najvećeg boljevačkog sela koji su dobili novi vodovod.

Mi smo blizu 40 miliona dinara uložili u izgradnju vodovoda do Podgorca, našeg najvećeg sela, koje ima preko dve hiljade žitelja. Naša sredstva udružili smo sa sredstvima Mormonske organizacije. Uz njihovih i naših po 150 hiljada evra platili smo i porez na dodatu vrednost, tako da će Podgorac u centru kod škole i škola dobiti vodu ovih dana“, ističe predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović

Ove godine u planu je izgradnja i sekundarne mreže. Osim Podgorca novu mrežu dobiće i druga sela.

Rešavamo vodosnabdevanje najvećeg sela, a nakon toga idemo ka selima nizvodno od Timoka, Sumrakovcu, Savincu, Osniću. Osnovne naše preokupacije kada je reč o infrastrukturnim poslovima jesu rešavanje problema snabdevanja vodom sela koja nikad nisu imala izvesno vodosnabdevanje“, kaže predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

Među značajnijim infrastrukturnim ulaganjima je i projekat izgradnje raskrsnice na putu Zaječar – Paraćin na ulazu u Boljevac, vredan oko stotinu miliona dinara.

Projekat ukrštaja Boljevačke varošice sa državnim putem drugog reda Paračin – Zaječar nje omogućava ono što Boljevac nikada nije imao, a to je da se transportni, autobuski i putnički saobraćaj odvija potpuno nesmetano u oba smera. Preusmeravanjem vozila na novu raskrsnicu, sprečiće se urušavanje i dobiti racionalnije korišćenje saobraćajne infrastrukture u gradu“ dodaje predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

Osim rekonstrukcije putne infrastrukture i kanalizacije planirane projektom Euro Pro vrednim 150 hiljada evra, u planu je i nadogradnja sistema otpadnih voda.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *