Zoo-higijenska služba u nadležnosti Javnog stambenog preduzeća Majdanpek

MAJDANPEK – U cilju sistematskog rešavanja problema pasa lutalica, Odlukom o držanju domaćih životinja, Opština Majdanpek je Javnom preduzeću za stambene usluge prenela u nadležnost poslove zoohigijenske službe.

Između ostalog, ovo preduzeće biće ubuduće zaduženo za hvatanje, prevoz, smeštaj i zbrinjavanje uhvaćenih pasa i mačaka lutalica.

Iako je za naše preduzeće ovo sasvim nova delatnost, već uveliko se pripremamo za poslove koji nas očekuju. Jedan broj naših radnika biće angažovan i u prihvatilištu za pse lutalice, čija izgradnja je u toku“, kaže Maša Mitrović, direktor JP za stambene usluge Majdanpek.

Inače, izmenama Odluke o držanju domaćih životinja, na teritoriji turističkog kompleksa Lepenski Vir, području grada Majdanpeka i naselja Donji Milanovac, zabranjuje se držanje svih vrsta domaćih životinja izuzev pasa i mačaka. Izuzetno, domaće životinje mogu se držati u okviru autentično izgrađenih seoskih domaćinstava ili salaša, koji bi postali deo turističke ponude opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.