BOR – Iako vremenske prilike od početka godine uglavnom nisu pogodovale šetnjama i uživanju na svežem vazduhu, Borani su sa gostima ipak često obilazili Zoološki vrt. Životinje nastanjene u prirodnom okruženju privlače i pažnju turista iz gradova širom Srbije, a neretko su u vrtu i inostrani gosti. Zimski dani ne smetaju životinjama o kojima se zaposleni dobro staraju, ističu nadležni u ovom javnom preduzeću i dodaju da je s obzirom na vreme posećenost zaista dobra.
Mnoge posetioce privukle su različite aktivnosti, pa će u vrtu biti organizovana i proslava Svetog Trifuna, kog mlađe generacije slave kao Dan zaljubljenih. U planu su takmičenja za parove, p su za pobednike pripremljene prigodne nagrade. Na ovaj dan, most preko jezera u vrtu biće proglašen za most ljubavi, pa će posetioci moći da na ogradu zakače katance sa imenima.
Borski Zoološki vrt u prirodnom okruženju nastanjuje više od 150 jedinki i oko 65 vrsta životinja. Plan nadlženih je da osim stanarima vrta, posetioce privuku i različitim manifestacijama, pa će i u narednom periodu u Zoo vrtu biti organizovane slične aktivnosti. Borski Zoološki vrt za posetioce je tokom zime otvoren od 10 do 15 sati.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2g85pa“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.