Zubarsku ordinaciju zamenila prostranim livadama

ZLOT,BOR-Bračni par Milutin i Dragana Tobić iz Zlota, kod Bora,  bave se uzgojem ovaca  tri godine,nakon što su se preselili iz Beograda u rejon Beljevina i tu započela biznis od koga planiraju da žive. Mirniji život ,čista okolina i odlični prirodni resursi za razvoj poljoprivrede bili su presudni za ovakvu odluku. Zahvaljujući subvencijama Grada Bora i Ministarstva poljoprivrede oni su za kratko vreme oformili stado od 90 ovaca, ali od toga još uvek ne može da žive.

„Prve dve godine dok smo formirali naše stado nije bilo neke zarade. Ozbiljnjij prihod očekujemo tek dogodine, kada uvećamo stado i dobijemo subvencije države. Dosadašnja pmoć grada Bora i Ministarstva poljoprivrede bila nam je odskočna daska“, rekla je Dragana Tobić.

S obzirom na uspešan početak, Dragana, inače, po struci stomatolog, kaže da zajedno sa suprugom Milutinom imaju i ambiciozne planove,ali za sve to im je potrebno i više imanja.

Hoćemo da proširimo i da iskrčimo nekoliko hektara zemljišta. To nam je za sada najznačajnije , dodala je Dragana Tobić.

Takođe planiraju i povećanje stada u skladu za mogućnostima.Grad Bor je i ovoga puta, spreman da pomogne mladim ljudima koji imaju ideju.

„Obećali smo ovom mladom uspešnom bračnom paru da im pomognemo. I ne samo njima, nego i ostalima koji imaju dobre ideje“, naglasio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Aleksandar Milikić je još najavio da će naredne godine iz budžeta Grada B ora biti izdvojena znatno veća sredstva za razvoj poljoprivrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *