Pojačana kontrola saobraćaja od danas do 23.februara

SRBIJA, BOR – U cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 23. februara sprovode pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju.

Kontrola je usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, kao i prekršaja pešaka.

Od početka 2020. godine, broj saobraćajnih nezgoda na našim putevima povećan je za 16 odsto, a broj prekršaja za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Najčešći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda od početka ove godine bila je neprilagođena brzina. Takođe, u saobraćajnim nezgodama koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola, tri učesnika u saobraćaju su poginula, a 104 povređena. Analize pokazuju da 58 odsto poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristilo sigurnosni pojas. Od početka ove godine, utvrđeno je da 30 odsto pešaka strada usled neopreznog stupanja na kolovoz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *