45 godina Osnovne škole „Sveti Sava“ u Boru

BOR – Himnom „Uskliknimo s ljubavlju“ i obredom rezanja slavskog kolača, u skladu sa kanonima Pravoslavlja, obeležena je školska slava borske škole koja nosi ime velikog srpskog prosvetitelja, Svetog Save. Osim slave, đaci su pesmama i pričama o životu i delu Svetog Save, obeležili i dan kada je pre 45 godina ova obrazovna ustanova otvorena.

„Osvanulo nam je još jedno svetosavsko jutro i mi danas proslavljamo 45 godina postojanja ove škole. Kako je Sveti Sava živeo i živi kroz vekove, nadamo se da će i naša škola tako živeti i mi zaista iskreno želimo da ona potraje dugo“
– rekla je Emilija Čolak, direktor OŠ „Sveti Sava“ u Boru.
 
Od prošlogodišnje proslave Dana Svetog Save, učenici i nastavnici ove obrazovne ustanove postigli su mnoge zapažene rezultate, a zahvaljujući sredstvima koje je lokalna samouprava izdvojila zamenjena je stolarija u školi.
 
„Od prošlog Savindana do sada zaista je mnogo urađeno i na izgledu škole i na kvalitetu rada. Naši nastavnici i učenici postigli su zapažene rezultate i nastavljaju da nižu uspehe. Važno je i to da smo ovde u matičnoj školi zahvaljujući sredstvima koje je lokalna samouprava predvidela zamenili stolariju, a uskoro ćemo isto uraditi i u isturenom odeljenju u Donjoj Beloj Reci“ – dodala je Emilija Čolak.
 
Ukoliko bude mogućnosti, plan je da se ove godine sredi dotrajala fasada.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fqsie“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *