Obeležen Dan Narodne biblioteke u Boru

0
BOR – Kultura je suštinska i izvorna potreba, a kulturni kapital se pokazao kao najznačajniji faktor razvoja rekla je direktor Narodne biblioteke Bor vesna tešović na svečanosti povodom obeležavanja 27. januara Dana ove ustanove kulture. Govoreći o radu u protekloj godini ona je naglasila da da broj kupljenih knjiga, kao i broj korisnika potvrđuju da ova ustanova kulture uspešno istrajava negujući prosvetiteljsku misiju Svetog Save.

„Dan Narodne biblioteke je svojevrsna slava hrama kulture, kakav i jeste biblioteka. Dan Svetog Save slavimo obavezujući se na dugogodišnju tradiciju postojanja prve seoske čitaonice, osnovane 1869. godine u zlotu. Do danas smo ostali na tom putu i turdićemo se da uvek budemo na tragu Svetog save, a biblioteka je mesto pravog saborovanja o čemu svedoči i prisutnost brojnih posetilaca. To pokazuje da ima mnogo onih koji prepoznaju prave istinske duhovne vrednosti, što će nam pomoći da budemo bolji ljudi i da imamo lepšu budućnost“
– naglasila je Vesna Tešović.
 
Među brojnim gostima i prijateljima Narodne biblioteke Bor, koja je prošle godine iz svoji bogatih fondova odvojila knjige za seoske biblioteke u Zlotu i Rajcu, bio je i zamenik predsednika opštine Bor Saša Vukadinović. Prigodan umetnički program povodom Dana Narodne biblioteke Bor priredili su članovi Kamernog hora Lavirint u Zaječaru i Crkveno gradskog hora Sveti Đorđe u Boru.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fqyay“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *