Advokatura prekida protest kad Skupstina usvoji izmene zakon

SRBIJA, BOR – Vlada Srbije usvojila je predloge za izmene i dopune zakona o javnom beležništvu, koje bi u ponedeljak trebalo da se nađu u skupštinskoj proceduri. Reč je o zakonima čiju su izmenu tražili advokati koji protestuju od 17. septembra prošle godine. Skupština Advokatske komore Srbije donela je uslovnu odluku o prekidu protesta i odlučila da obustavu rada advokature prekine tek kada u Skupštini Srbije budu usvojene dogovorene izmene i dopune propisa o javnom beležništvu, odnosno kad budu objavljene u Službenom glasniku.

Dragoljub Ðorđević
predsednik AKS ističe: „Ukoliko bi počeli da radimo, to bi značilo da radimo po dosadašnjim odredbama postojećeg zakona što bi obesmislilo protes koji traje četiri meseca. Kad se izmene usvoje i kada stupe na snagu advokatura, koja je pokazala da radi u interesu građana Srbije, prekinuće protest i početi normalno da funkcioniše“.
 
 
Izmene koje su tražili advokati u Srbiji odnose se na izmene Zakon o javnom beležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o vanparničnom postupku, a tu su i Porodični zakon i Zakon o nasleđivanju.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2exr1i“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.