Afirmacija turističke ponude Borske opštine

BOR – U cilju razvoja i kvalitetnije promocije turističke ponude Borskog jezera, Lazareve pećine, ali i brojnih drugih prirodnih i istorijskih znamenitosti Borske opštine u Turističkoj organizaciji Bor planiraju brojne aktivnosti, kako bi se i ove godine privukao veći broj domaćih, ali i gostiju iz inostranstva.

Mi smo i prethodne godine učestvovali na svim Sajmovima turizma, posle pauze od dve godine organizovali smo manifestaciju „Dani Brestovačke banje“, kao i brojne druge manifestacije koje su predviđene planom i programom. Naravno prvi veći promotivni nastup ove godine očekuje nas već 22. februara na 40. jubilarnom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu“, kaže Bora Stanković iz Turističke organizacije Bor.

Osim sportsko rekreativnog i banjskog turizma, cilj je da se obnovi i  promoviše seoski turizam, za koji je prethodne godine bilo slabo interesovanje.

Mi ćemo i ove kao i prethodnih godina imati prilično veliki prostor za prezentaciju svih privrednih subjekata, koji se bave turizmom, između ostalog i seoskih domaćinstava, ili vlasnika privatnog smeštaja. Dakle to je jedna od šansi da najširoj publici prikažemo ono što borska turistička privreda može da ponudi“, dodaje Bora Stanković.

Najbolja promocija su kako kažu turistički poslenici zadovoljni posetioci, koji su oduševljeni pre svega prirodnim lepotama okoline Bora.

 „To su pre svega turistički lokaliteti Borsko jezero, Brestovačka banja i Lazareva pećina. Sam grad je interesantan, ali mi moramo da poradimo na turističkoj ponudi. Osim Muzeja rudarstva i metalurgije, Vidikovca i ZOO vrta moraćemo da poradimo na uspostavljanju još nekog atraktivnog turističkog proizvoda koji bi privukao što više ljudi da dođu i posete sam grad“ ističe Bora Stanković iz Turističke organizacije Bor.

Iako je Opština Bor turistima zbog skijališta Crni vrh privlačna i tokom zime, gostima iz zemlje i sveta ipak je najinteresantnija leti, pre svega zbog Borskog jezera i Lazareve pećine koji su i prethodne godine privukli najveću pažnju posetilaca.  

Afirmacija turističke ponude, 28. januar 2018. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=7hDXLQL14Dg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *