Promocija i podizanje standarda u turizmu istočne Srbije

0

Podizanje nivoa kvaliteta usluga i kapaciteta u turizmu istočne Srbije, stvaranje održivog i prepoznatljivog okruženje za bavljenje ovim poslom su, između ostalih ciljevi proistekli iz projekta  „Promocija i podizanje standarda u turizmu u istočnoj Srbiji“ koji je realizovan na inicijativu Regionalne privredne komore Zaječar uz podršku evropkih fondova. Projekat je trajao osam meseci.

ZAJEČAR – U Regionalnoj privrednog komori u Zaječaru održana je konferencija za novinare povodom završetka projekta „Promocija i podizanje standarda u turizmu u istočnoj Srbiji“. Projekat je realizovan da bi se stvorili održivi, sigurni i vidljivi alati za osnaživanje lokalnih turističkih objekata i gazdinstava radi stvaranja konkurentnog i održivog okruženja za pružanje usluga u turizmu. U okviru projekta,proteklih meseci organizovan je trening za pružaoce turističkih usluga, trodnevno studijsko putovanje u Sloveniju, rekonstruisana su dva turistička objekta, pivnica i apartman, snimljena namenska TV emisija i  uspostavljjena oznaka „Pečat kvaliteta“ kojim se vrednuje nivo usluga u ovoj oblasti.

Nosioci oznake „Pečat kvaliteta“, čije će priznanje i autoritet Privredna komora Srbije graditi u zemlji i inostranstvu, će imati podršku za marketinške i promotivne aktivnosti, dobiće stručnu procenu i konsultacije prilikom ocennjivanja objekata, kao i definisan skup jasnih i preciznih procedura za unapređenje poslovanja i kvaliteta usluga u turizmu“ naglasio je Zoran Aleksić iz Regionalne privredne komore Zaječar.

Realizovane aktivnosti su, kako je rečeno rezultat potrebe kako pružalaca usluga, tako i turista usled rasta potražnje za turističkim uslugama na području istočne Srbije.

Projekat je realizovan u okviru programa EU za tebe, za kulturno nasleđe i turizam, a finansijer  je GIZ-a , Nemačka agencija za međunarodnu saradnju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *