Akcija besplatne provere ispravnosti vozila

BOR – Tehnička ispravnost vozila, osnova je visokog nivoa bezbednosti u saobraćaju, a pred početak i tokom zimske sezone, jedna od obaveza za vlasnike automobila je provera tehničke ispravnosti vozila. Kako bi olakšali  vozačima ovu obavezu i podstakli ih da na vreme obave tehnički pregled, Auto – moto savez Srbije i Uprave saobraćajne policije redovno organizuju akcije besplatnog tehničkog pregleda vozila.

Akcija „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ traje od 20. do 25. novembra. Ovu akciju sprovode Auto – moto savez, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije i Asocijacija tehničkih pregleda. Ovo je još jedna u nizu akcija besplatne provere ispravnosti motornih vozila i ovaj tehnički pregled se apsolutno ne razlikuje od redovnog, podrazumeva proveru ispravnosti uređaja za upravljanje, za zaustavljanje vozila, pneumatika, svetlosne signalizacije. Vlasnici automobila mogu da se obrate bilo kom Tehničkom pregledu koji pripada Asocijaciji, a 90 odsto njih jesu članovi Asocijacije tehničkih pregleda Srbije. Do kraja nedelje, dok traje akcija, radićemo od 7 do 15 časova, pa pozivamo sve vlasnike vozila da iskoriste ovu pogodnost„, kaže Momčilo Janjić, direktor „AMSS Istok“ za Boljevac i Bor.

Tokom proteklih godina u akciji „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“, utvrđeno je da je skoro svako treće pregledano vozilo bilo neispravno. Zato iz Auto – moto savez Srbije i Uprava saobraćajne policije apeluju na vozače, da iskoriste akciju, jer će na taj način pokazati odgovornost i pomoći da se bezbednost na putevima poboljša. Po zаvršetku аkcije, pripаdnici sаobrаćаjne policije kontrolisaće tehničku isprаvnost svih vozilа, a  premа vozаčimа će zbog prekršаjа biti preduzete zаkonom propisаne mere, obaveštavaju iz MUP-a.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/hWO8OnsrdK4″ frameborder=“0″ gesture=“media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *