Akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“

MAJDANPEK – Svake godine u septembru, Crveni krst Srbije u saradnji sa organizacijama u preko 100 gradova realizuje akciju „Bezbednost dece u saobraćaju“. Akcija promoviše adekvatno ponašanje svih učesnika u saobraćaju, o kojem su prvacima Osnovne škole „Velimir Markićević“ u Majdanpeku, juče govorili edukovani, mladi volonteri Crvenog krsta, jer je upravo vršnjačka edukacija najbolji način prenošenja znanja.

Cilj nam je da najmlađe učesnike u saobraćaju, na njima razumljiv način,  uputimo u osnove pravilnog ponašanja u saobraćaju“,  kaže Anđelka Prvulović, volonter Crvenog krsta Majdanpek.

U radionici, koja je u okviru akcije organizovana, prvaci su pokazali šta već znaju o bezbednosti u saobraćaju. Sudeći po onome što su prikazali, između ostalog i kroz crteže, ali i u razgovoru sa volonterima Crvenog krsta, osnovna pravila prelaska ulice su već savladali.

Prvaci već dolaze sa određenim predznanjem iz predškolske ustanove, ali i od samih roditelja, međutim, nikada nije previše pričati o bezbednosti u saobraćaju, posebno dece“, naglašava učiteljica Slađana Mitrović.

Kako su u saobraćaju deca posebno ugrožena apel Crvenog krsta je da pešački prelazi u blizini škola budu što jasnije obeleženi, te da deca nose odeću jarkih boja i đačke torbe sa fluorescentnim trakama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *