Akcija čišćenja Grliškog jezera

ZAJEČAR – Neformalna grupa zaljubljenika u prirodu proteklog vikenda je organizovala akciju čišćenja priobalja Grliškog jezera. Akciji se odazvalo oko 30-tak Zaječaraca, a sa obe strane jezera prikupljeno je oko 100 džakova smeća. Mesto okupljanja ljubitelja prirode bilo je na Kraljevici. Nakon podele rukavica i džakova, ovi entuzijasti podelili su se u dve grupe. Jedna je krenula ka Grlištu, a druga ka selu Leskovac, kako bi sa obe strane pristupili čišćenju priobalja Grliškog jezera.

Grupa koja je bila sa grliške strane prikupila je otpad na levoj obali jezera. Organizatori su zadovoljni i odzivom volontera i količinom sakupljenog smeća.

Doprinos u čišćenju Grliškog jezera dala je i Zajednica ribolovaca Timočke krajine koja je prikupljala smeće čamcem iz vode.

Doprinos akciji čišćenja priobalja Grliškog jezera dalo je Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ kupovinom kesa i rukavica za učesnike akcije, kao i Javno komunalno stambeno preduzeće „Zaječar“ čiji su kamioni prikupljeno smeće odvezli na deponiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.