Sanacija stana izgorelog prošle godine u požaru

0

MAJDANPEK – Da jedna nevolja nikad ne ide sama potvrđuje i priča Gorana Ilića iz Majdanpeka, dobrovoljca sa Košara, sada ratnog vojnog invalida, kome je pre nešto više od godinu dana, u požaru u potpunosti  izgoreo stan, nakon čega je, kao invalid sa stopostotnim telesnim oštećenjem, smeštaj morao da potraži na drugom mestu.

Ubrzo nakon požara, Opština Majdanpek je izdvojila sredstva za sanacija dela krova, a ovih dana, zahvaljujući Minstarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja i lokalnoj samoupravi, privodi se kraju potpuna sanacija stana, koja bi trebalo da budu završena za petnaestak dana.

Već je dosta toga urađeno, zamenjena je izgorela stolarija novom PVC stolarijom, elektro radovi su u toku, nakon čega će se raditi i vodovodna instalacija, kupatilo i sve drugo što je potrebno. Još uvek je prisutna trauma koju sam doživeo te noći, ali zahvaljujući ljudima dobre volje ponovo ću pokušati da se vratim u koliko toliko normalan život“, priča Goran Ilić, kojem su još uvek sveža sećanja i na tragediju koja ga je zadesila na Košarama.

Posebno je ponosan na svoje ratne drugove, koji ga, kako kaže, nisu zaboravili, jer je upravo Savez udruženja boraca i ratnih vojnih invalida – starih ratnika Srbije, inicirao kod nadležnog ministarstva pomoć u sanaciji izgorelog stana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *