Akcija “Grebenom Velikog krša” okupila rekordan broj učesnika

BOR-Tradicionalno i  ove godine u februaru je održana je republička planinarska akcija “Grebenom Velikog krša” u organizaciji Planinarsko smučarskog društva Crni Vrh u Boru. Zimski uspon na ovu planinu, koja je udaljena desetak kilometara od Bora okupio je više od 300 zaljubljenika u planinarenje iz cele Srbije. Planinari su krenuli iz centra sela Veliki Krivelj.

Planina Veliki krš se po lepoti I raskoši upoređuje sa Alpima. Visoka je oko 1.100 metara I pravi je izazov za planinare,koji su se okupili I ove godine u velikom broju”, kaže Milutin Simić iz Planinarsko smučarskog društva Crni Vrh u Boru.

Na otvaranju ove akcije predstavnici Grada Bora su istakli da će lokalna samouprava nastaviti da izdvaja finansijska sredstva za razvoj rekreativnog sporta, jer je od izuzetnog značaja za zdravlje ljudi.

“Grad Bor finansira programe  svih sportskih organizacija iz oblasti rekreacije. Pozivam ih da se jave u što većem broju I da Gradu Boru podnesu kvalitetne programe kako bismo u ovaj sport uključili što više građana”. naglasio je  Igor Janković, član Gradskog veća u Boru.

 Od tradicionalnog uspona na Veliki Krš, preko regionalnog, za nekoliko godina ova planinarska akcija je prerasla u republičku.

Ukupna dužina staze na Velikom kršu je 13 kilometara. Pokrovitelji planinarske akcije “Grebenom Velikog krša” su Grad Bor, Planinarski Savez Srbije, Ministarstvo omladine I sporta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *