Obeležen Dan Srpskog društva Crvenog krsta

ZAJEČAR – Pre tačno 145 godina Srpsko društvo Crvenog krsta počelo je da radi na inicijativu doktora Vladana Đorđevića, a godišnjicu osnivanja obeležio je i Crveni krst Zaječar. Tim povodom, organizovana je svečana dodela zahvalnica i plaketa za doprinos u realizaciji mnogobrojnih akcija u kojima je samo tokom protekle godine na teritoriji grada učestvovalo 30-ak novih volontera.

Crveni krst u Zaječaru ne bi mogao da funkcioniše bez velikog broja volontera koji kroz razne aktivnosti pomažu najugroženijima. Jedan od njih je i Predrag Kocić, koji već pola veka sarađuje sa ovom organizacijom. Jedan od 30-ak novih volontera koji su za vreme aktuelne situacije sa kovidom rešili da pomognu svojim sugrađanima je i mladi Dušan Stojadinović koji je radio u Kol centru.

Osim volonterima i organizacijama, plakete i zahvalnice dodeljene su i dobrovoljnim davaocima krvi. Inače, Crveni krst Srbije u kojem radi 750 profesionalaca i preko 60.000 volontera pomoć pruža svima kojima je potrebna, a svečanosti su u Zaječaru osim predstavnika zaječarskog Crvenog krsta prisustvovali i mnogi saradnici iz raznih ustanova i organizacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.